Vedtægter/Deklaration

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENIGEN SUNDVIG


Nye beboere i vort område/beplantningsplan


Kære naboer og tilflyttere.

Vort område er nu ved at blive udbygget og nye naboer kommer til.


Dette giver anledning til at gøre opmærksom på den beplantningsplan, der er i deklarationen for vort område.


Vi vil fremhæve følgende derfra.


Det er hensigten, at hele området skal fremtræde som et sammenhængende havebolig område, dette ses bl.a. af de gennemgående græsarealer, eks. forhaverne.


Den enkelte grund må ikke indhegnes af en sammenhængende hæk i skel.

Hække og træer skal i princippet plantes som skitseret i beplantningsplan og skal være bøg. Hækkene må være max. 120 cm høje.


I beplantningsplanen er der nævnt træet " Søjle eg " dette er ikke korrekt, den korrekte sort er en rønart, Sorbus Latiofolia ”Alto".


Eventuelle spørgsmål til beplantningsplanen - kontakt Finn Engelbrekt, tlf. 40286607.


Deklaration og beplantningsplan findes her på vores hjemmeside:



Vedtægter for

”Ejerforeningen Sundgårdsvej Område D1”


§1 Navn, hjemsted og formål


Stk. 1

Foreningens navn er ”Ejerforeningen Sundgårdsvej Område D1”.


Stk. 2

Foreningens hjemsted er Horsens Kommune under Horsens ret, der er foreningens værneting.

Foreningens adresse er den til enhver tid værende formands adresse.

Foreningen skal holde Horsens Kommune, Teknisk forvaltning, underrettet om foreningens adresse.


Stk. 3

Foreningens formål er, at virke for et godt sammenhold mellem medlemmerne og i øvrigt at varetage medlemmernes nuværende og fremtidige fælles interesser af enhver art i forbindelse med de under foreningens område hørende ejendomme og arealer, Lokalplan nr. 141, område D1, Deklaration om bebyggelse m.v. samt generalforsamlingens bestemmelser.


Foreningen er berettiget til at fremskaffe og administrere de midler, der skal anvendes til realisering af foreningens formål, herunder fastsætte nærmere regler for, hvorledes medlemmerne skal betale bidrag, samt til at underskrive og lade tinglyse deklarationer med eller uden pant.


De af foreningen til gennemførelse af nævnte foreningsformål trufne bestemmelser er fuldt bindende for de enkelte medlemmer. Foreningen er pligtig efter påkrav at tage skøde på eventuelle fællesarealer m.v. med derpå værende anlæg.


Foreningen skal forestå drift og vedligeholdelse af veje, fællesarealer og anlæg i område D1.

Foreningen skal oprette en vejfond, der administreres af bestyrelsen, til vedligeholdelse af vejene.

Såfremt der kan opnås besparelser ved et samarbejde på de nævnte områder med Grundejerforeningen Sundgårdsvej, skal dette tilstræbes.


Foreningen er forpligtet til at tegne en lovpligtig ansvarsforsikring, der kan koordineres med Grundejerforeningen Sundgårdsvej.


Foreningens bestyrelse kan udfærdige et ordensreglement, der skal vedtages af generalforsamlingen med 2/3 flertal, som træder i kraft fra det tidspunkt, det er udsendt til medlemmerne.


§2 Medlemmerne og disses forhold til foreningen


Stk. 1

Foreningens medlemmer er de til enhver tid værende ejere af bebyggede ejendomme indenfor deklarationsområdet (Lokalplan 141 – område D1).

Udmeldelse er ikke muligt uden samtidig afhændelse af ejendommen.


Ejere af ubebyggede grunde kan blive medlem med samme rettigheder og forpligtelser som medlemmer af bebyggede grunde, men medlemsskabet vil herefter være bindende.


Nuværende og kommende ejere af grunde i Lokalplan 141 – område D1 er forpligtet til at overholde bestemmelserne i Deklaration om bebyggelse mv., tinglyst den 13.04.2005.



Stk. 2

Når et medlem overdrager sin bebyggede ejendom eller på anden måde ophører at være ejer af denne, er vedkommende fra overtagelsesdagen ophørt med at være medlem af foreningen og kan intet krav rette mod dennes formue.


Den nye ejer indtræder i den tidligere ejers rettigheder og forpligtelser overfor foreningen, hvor den tidligere ejer  vedbliver at hæfte for eventuelle restancer overfor foreningen, indtil den nye ejer har berigtiget restancerne og overtaget forpligtelserne.


Både den tidligere og nye ejer er pligtige at anmelde ejerskifte til foreningen ved dennes kasserer og i forbindelse

hermed oplyse foreningen om den nye ejers navn og bopæl, mailadresse samt parcellens matr.nr.


Stk. 3

For foreningens forpligtelser hæfter foreningen med dens formue, og foreningens bestyrelse er ikke berettiget til at pålægge de enkelte medlemmer solidarisk hæftelse for foreningens forpligtelser.


Hvert medlem betaler for hver bebygget ejendom, vedkommende ejer, et årligt kontingent til foreningens administration og øvrige udgifter, som forfalder til betaling senest den 1.maj for det pågældende kalenderår.

Indbetaling af kontingent skal ske til foreningens konto.


Er et medlem mere end en måned i restance til foreningen, kan det pågældende beløb inddrives af retslig vej, efter at der forinden er givet medlemmet skriftlig påmindelse om inden 8 dage at berigtige restancen.

Alle omkostninger i forbindelse med inddrivelsen betales af vedkommende restant, der endvidere skal betale et

af bestyrelsen fastlagt administrationstillæg for restancen, svarende til p.t. ¼ årskontingent.

Betaling af kontingent er en betingelse for stemmeret og valgbarhed på generalforsamlingen.


Stk. 4

I henhold til Lokalplan 141 samt vedtægterne for Grundejerforeningen Sundgårdsvej, er medlemmerne af Ejerforeningen Sundgårdsvej Område D1, forpligtet til at være medlem af den overordnede Grundejerforening Sundgårdsvej og dermed betale deres andel til foreningens drift og vedligeholdelse af veje, stier og grønne arealer.


§3 Generalforsamling


Stk. 1

Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed.


Ordinær generalforsamling afholdes hvert år i marts måned i Horsens. Der indkaldes med mindst 4 ugers og højest 8 ugers varsel ved brev eller e-mail til hver enkelt medlem under den i medlemsprotokollen anførte e-mailadresse.

Det påhviler hvert medlem i egen interesse at holde foreningen underrettet om enhver ændring af e-mailadresse.


Dagsordenen, der fastsættes af bestyrelsen, skal meddeles hvert enkelt medlem samtidig med indkaldelsen.

Forslag, der af medlemmerne ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling, skal være bestyrelsen i hænde senest 14 dage før afholdelse af ordinær generalforsamling.

Revideret årsregnskab og budget samt forslag udsendes samtidig med indkaldelsen eller senest en uge før generalforsamlingen.


Sager, der ikke er optaget på dagsordenen, kan ikke sættes under afstemning.


På hver ordinær generalforsamling skal følgende punkter behandles:


1.Valg af dirigent

2.Bestyrelsens beretning om det forløbne år

3.Aflæggelse af regnskab underskrevet af bestyrelse og revisor

4.Fremlæggelse af budget

5.Fastsættelse af kontingent

6.Vejfond – fastsættelse af bidrag

7.Rettidigt indkomne forslag

8.Valg af bestyrelsesmedlemmer samt suppleant

9.Valg af revisor og revisorsuppleant

10.Eventuelt


Stk. 2

Generalforsamlingen vælger en dirigent, der på generalforsamlingen afgør alle tvivlsspørgsmål vedrørende sagernes behandlingsmåde og stemmeafgivningen.


Hver hustand har en stemme for hver grund eller bebygget ejendom vedkommende ejer.


Afstemningen sker ved håndsoprækning, medmindre generalforsamlingen eller dirigenten bestemmer, at afstemningen skal være skriftlig. Stemmeafgivningen kan ske ved skriftlig fuldmagt til et andet medlem. Intet medlem kan afgive mere end 2 stemmer ifølge fuldmagt.

Beslutninger på generalforsamlingen træffes ved simpelt flertal, jf. dog stk. 3.


Over det på generalforsamlingen passerede føres referat, der underskrives af dirigenten og formanden, hvorefter det udsendes til samtlige medlemmer.


Stk. 3

Beslutninger på en generalforsamling træffes ved almindeligt flertal af de fremmødte.


Stk.4

Beslutninger, der går ud på anvendelse af fællesarealer, ændring af foreningens vedtægter, ordensreglement, pålæg af yderligere indskud fra medlemmernes side og optagelse af lån, kræves, at beslutningen vedtages med mindst 2/3 af de stemmeberettigede medlemmer.


Er generalforsamlingen ikke beslutningsdygtig, kan bestyrelsen indkalde til ekstraordinær generalforsamling efter reglerne for afholdelse af disse. Såfremt 2/3 af de fremmødte på generalforsamlingen stemmer for forslaget, skal bestyrelsen indkalde til en ekstraordinær generalforsamling.


Når der på en generalforsamling er truffet gyldig beslutning om pålæg af yderligere indskud fra medlemmernes side eller optagelse af lån, er bestyrelsen bemyndiget til at underskrive for foreningens medlemmer i ethvert forhold, der er nødvendigt til gennemførelse af generalforsamlingens beslutning.



§4 Ekstraordinær generalforsamling


Stk. 1

En ekstraordinær generalforsamling kan indkaldes, når

Bestyrelsen finder det nødvendigt.


Såfremt mindst 3/5 af foreningens medlemmer – der ikke er i restance til ejerforeningen – til bestyrelsen indgiver skriftlig motiveret begæring med angivelse af dagsordenen. Dog kan dagsordenen nægtes behandlet, hvis flertallet af de fremmødte stemmer herfor.


Hvis et forslag jævnfør §3, stk.4 er blevet tilsluttet af 2/3 af de fremmødte stemmer, uden generalforsamlingen har været beslutningsdygtig. Da skal den ekstraordinære generalforsamling indkaldes til afholdelse senest 6 uger fra datoen for den ordinære generalforsamling.

 

Stk.2

Såfremt den ekstraordinære generalforsamling er indkaldt med baggrund i § 3 stk.4 kan beslutningen vedtages med 2/3 af de fremmødte stemmer uden hensyntagen til antal af stemmeberettigede.


Øvrige beslutninger på en ekstraordinær generalforsamling træffes ved almindelig flertal blandt de fremmødte.


§5 Bestyrelsen


Stk. 1

Bestyrelsen består af 5 medlemmer valgt blandt foreningens medlemmer.

Valgbare er alle stemmeberettigede medlemmer af foreningen, disses ægtefæller/fastboende samlever.

Bestyrelsen konstituerer sig selv.


Ved den konstituerende generalforsamling vælges 3 bestyrelsesmedlemmer for 2 år ad gangen. To bestyrelsesmedlemmer for 1 år. Desuden vælges 1 suppleant. Valgperioden er 2 år og genvalg kan finde sted.

Revisor vælges for 1 år.

Hvert medlem må højest stemme på det antal kandidater, der skal vælges. Hvis flere af de forslåede har lige mange stemmer, uden at de alle dermed er valgte, foretages for disse kandidaters vedkommende omvalg. I tilfælde af stemmelighed ved omvalget sker valget ved lodtrækning.


Såfremt en suppleant indtræder i bestyrelsen, overtages det udtrædende bestyrelsesmedlems anciennitet. Bestyrelsen kan om nødvendigt supplere sig selv.


Stk. 2

Bestyrelsen har den daglige ledelse af foreningens virksomhed – herunder drift og vedligeholdelse af veje og arealer, som ejerforeningen har skøde på, og varetager dens formål og interesser.


Der afholdes møde, så ofte formanden eller to medlemmer finder det nødvendigt. Bestyrelsen fastsætter selv sin arbejdsform.


Mødereferat udfærdiges og udsendes pr. e-mail til bestyrelsen inden 14 dage.


Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst tre medlemmer giver møde.

Bestyrelsens beslutning træffes ved stemmeflerhed. I tilfælde af stemmelighed er mødelederens stemme afgørende.


Stk. 3

Foreningen tegnes overfor tredjemand af formand og kasserer i forening eller af den samlede bestyrelse.


§6 Regnskab og revision


Stk. 1

Foreningens regnskab følger kalenderåret. Første regnskabsår dog fra foreningens stiftelse og indtil 31.12. det pågældende år.  Regnskabet skal tilstilles revisoren inden den 15. februar, og skal af denne være revideret således, at et eksemplar med revisorpåtegning kan udsendes til medlemmerne senest en uge før generalforsamlingen.

Revisoren gennemgår mindst en gang årligt foreningens regnskab, der føres af kassereren efter bestyrelsens nærmere bestemmelse og sikrer sig, at de i regnskabet opførte aktiver er til stede, hvorefter han/hun indgiver sine revisionsbemærkninger til bestyrelsen.

Revisoren kan når som helst foretage kasseeftersyn.


Stk. 2

Kassereren kan foretage betalinger fra kontoen til foreningens drift.

På hvert bestyrelsesmøde fremlægges kontoudskrifter af foreningens konti.

Kassereren fører en ajourført kassebog samt et medlemskartotek.


§ 7 Vejfond


Bidrag til vejfonden i henhold til dagsordenen punkt 6, kan kun anvendes til opretning og større vedligeholdelsesarbejder.

Der kan kun disponeres over vejfonden med underskrift af formanden, kasserer og et bestyrelsesmedlem.


§8 Særlige bestemmelser


Stk. 1

Ejere af ubebyggede grunde skal, når fundamentet er støbt, indbetale indskud Kr. 2.000 (pristalsreguleres efter Bygge- og Anlægspristallet i 2012) til Ejerforeningens vejfond. Herefter indtræder ejeren på lige vilkår med øvrige medlemmer i foreningens vejfond.


Stk. 2

Beplantning

Bøgehække på parcellerne må maksimum være  120cm høje.

I Deklarationen for området J. nr. 24519 SVS af 16/12-2004 er der i beplantningsplanen beskrevet, at der ud for husene skal plantes Søjle Eg. Dette er blevet ændret til, at såfremt der plantes et træ, skal det være et Sorbus Latiofolia ”Alto”. Denne Røn art skal fremover plantes også ved udskiftning af eksisterende træer. Hvis der plantes hæk og træer skal deklarationen og beplantningsplanen følges.


Stk. 3

Parkering.

Parkeringslommerne/arealerne på stamvejen samt parkeringsarealerne på stikvejen imellem udkørslerne i siden fra nr. 52 til nr.62 er forbeholdt for gæsteparkering.
Hver parcel skal have plads til min. 2 biler på egen grund.

Yderligere biler, som ikke kan parkeres på egen parcel, skal parkeres i den store
rundkørsel/parkeringsplads.

Stk. 4.

Arealer

Byggematerialer, uindregistrerede køretøjer, samt affald må ikke permanent forefindes på
grundene.

Stk.5

Løsgående hunde ikke tilladt, skal altid være i snor.


Således vedtaget på ”Ejerforeningen Sundgårdsvej Område D1” generalforsamling.


Horsens, den


Som dirigent:


Bestyrelsen:


Tilføjelse til vedtægter angående renovationsafskærmning:


Det står beboerne frit for at vælge en bøgehæk eller en afskærmning.

Hvis man vælger afskærmning, så bliver det i galvaniseret stål - dvs. som vores postkasser.

Det står naturligvis beboerne frit for ikke at vælge nogen løsning - at have spandende inde ved huset.